Bahan-Bahan: | |
2 pinggan nasi putih 1 cawan udang basah (buang kulitnya) 1 cawan isi ayam (direbus dan disiat) 1 cawan kacang peas 4 biji telur (dipukul) | 5 biji cili merah ] ditumbuk 5 ulas bawang merah ] 1 pokok daun bawang (dihiris) Garam secukup rasa |
Cara: | |
Panaskan minyak dan tumiskan cili, Kemudian masukkan udang serta daging ayam dan kacang peas. Biarkan selama lima minit, kemudain masukkkan telur sambil dikacau-kacau. Masukkan nasi serta sedikit garam gaulkan rata-rata dan taburkan daun bawang. Bila telah masak angkat dan bolehlah dihidangkan. Semasa menghidang, taburkan daun bawang. |
Saturday, August 13, 2011
Nasi Goreng Cina
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment